RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må søke om lønnspålegg

De uorganiserte arbeiderne i anleggsbransjen må søke om å få lønnstillegg og pensjon. Nå vil Handel og Kontor ha samme ordning for de ansatte ved Coops matvarelangre.

Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) har i fire år hatt en avtale med LOs Norsk Arbeidsmandsforbund om at uorganiserte arbeidere må søke om lønn. I årets lønnsoppgjør ble det tariffestet at alle bedriftene skal tilby tjenestepensjon, men heller ikke det får de uorganiserte automatisk, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg synes det var lurt det vi gjorde der, sier styreleder Magne Nærum i MEF til avisen.

Coop er den eneste av de fire store kjedene som ikke er rammet av transportarbeiderstreiken. De ansatte ved Coops lagre er nemlig ansatt i LOs Handel og Kontor, og har dermed en egen tariffavtale. Det er ikke alltid like greit. Nå vil nemlig Handel og Kontor at de uorganiserte arbeiderne heretter må søke om å få lønnstillegg og at det skal slå inn senere enn for organiserte.

- Vi mener det ikke er urimelig at uorganiserte må ta seg bryet med å søke om de tilleggene vi forhandler frem. Vi forutsetter individuell behandling av søknadene. I den grad de blir imøtekommet, mener vi tillegget skal gjelde først et halvt år etter det slår inn for organiserte, sier leder Sture Arntzen i Handel og Kontor til DN .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere