RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Maks én prosents lønnsøkning

Foto: Morten Holm / SCANPIX (Foto:Morten Holm / SCANPIX)
Sist oppdatert:
Når lønnsoppgjøret dras i gang fredag, avvises alle LOs krav om pensjon. Alt TBL-direktør Karl Nysterud har å tilby Fellesforbundet er én prosent i lønnsøkning.

Administrerende direktør Karl Nysterud i Teknologibedriftenes Landsforening (TBL) vil kaste hele pensjonskravet rett i bøtta. Tilbake står Fellesforbundets leder Kjell Bjørndalen med et tilbud på én prosents lønnsøkning for de 46.000 medlemmene i industrien.

- Kravet om tjenestepensjon blir det vanskeligste i disse forhandlingene. Her har vi et klart mandat om at pensjoner ikke skal inn i tariffavtalene. Og det kommer vi til å stå meget sterkt på, sier TBLs forhandlingsleder og administrerende direktør Karl Nysterud til NTB.

Han har heller ikke mye å tilby i form av rene kroner:

–Våre konkurrentland kommer til å få en årslønnsvekst ned mot 3 prosent. Det betyr at vi har 1 prosent å gi, fordi vi må ta hensyn til overhenget på 2 prosent fra fjorårets oppgjør. Denne ene prosenten skal fordeles på sentrale og lokale tillegg, ulempetillegg og eventuell pensjon. Dette er ikke mye, sier Nysterud.

Han er likevel optimistisk med tanke på oppgjøret:

- Jeg vet at våre motparter i Fellesforbundet er nøkterne. De kan forhistorien med 17.000 tapte arbeidsplasser, så de har et veldig nøkternt syn på hva de kan få av oss, sier TBL-direktøren like før lønnsoppgjøret braker løs.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere