RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Makter neppe FC-rettssak nå

Sist oppdatert:
Finance Credit-gründer Trond Kristoffersen får psykiatrisk behandling i fengsel, men er neppe i stand til gjennomføre maraton-rettssaken over nyttår.

Det sier hans forsvarer, advokat Jan Heftye Blehr, til TV 2 Nettavisen.

- Det er høyst usikkert om Trond Kristoffersen er i stand til å gjennomføre en hovedforhandling for øyeblikket. Han har de samme behov som medtiltalte Torgeir Stensrud, nemlig å motta masse medisinsk behandling, og få tid til å rusle rundt for seg selv i frihet, sier advokat Heftye Blehr.

Økokrim ser an saken inntil legenes anbefalinger er klare.

- I den utstrekning det foreligger en medisinsk uttalelse om Trond Kristoffersens helsetilstand må vi foreta en vurdering på bakgrunn av den, sier førstestatsadvokat Elisabeth Roscher i Økokrim til TV 2 Nettavisen.

Nedkjørt

Bedrageritiltalte Trond Kristoffersen har sittet totalt 35 uker i varetekt, og er psykisk nedkjørt etter oppholdet bak murene.

- Kristoffersen har vært i kontakt med psykiater i fengsel. Dette har han hatt behov for lenge, og han har gitt positiv respons på den behandlingen han nå har fått, sier advokat Heftye Blehr.

Håper fortsatt

Forsvareren har ikke gitt opp håpet om at de to Finance Credit-gründerne skal settes på samme tiltalebenk. Økokrim er imidlertid innstilt på å bare gi Torgeir Stensrud såkalt forenklet behandling, hvilket innebærer at Stensrud erkjenner flere forhold i tiltalen.

Rettssaken mot Stensrud skal etter planen opp etter at Kristoffersen har vært i gjennom en rettsmaraton som etter planen skal innledes 19. januar 2004.

Krever samme tilbud

- Både Kristoffersen og Stensrud bør gis samme tilbud. Det er ikke markant forskjell mellom disse gutta, og begge bør får mulighet for forenklet rettssak, sier Heftye Blehr.

Han tror uansett rettssaken mot Kristoffersen må utsettes 14 dager, men håper Oslo tingrett vil utsette saken til over påske.

Kristoffersen møter sannsynligvis Økokrim i nytt fengslingsmøte 5. januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere