RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mandag og minus på børsen

Sist oppdatert:
Oslo Børs fulgte de europeiske markedene og falt jevnt gjennom hele mandagen.

Det er bred nedgang på Oslo Børs, og ved børsslutt hadde hovedindeksen falt med 0,72 prosent til 195,43 poeng.

Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 1,8 milliarder kroner.

Det ventes fortsatt fokus på Statoil etter meldingen om nye milliardoverskridelser på Snøhvit. Statoils overskridelser blir et hett tema når Stortinget debatterer regjeringens oljemelding mandag kveld.

Mandag er selskapet ned over 0,57 prosent.

Norske Skog meldte mandag morgen at selskapet restrukturerer Tasman og Albury-fabrikken, noe som vil medføre at regnskapet for annet kvartal 2004 vil bli belastet med 230 millioner kroner. I forbindelse med restruktureringen skal det investeres rundt 750 millioner kroner. Selskapet er ned litt over en prosent.

Mandag og tirsdag holder Nokia "Nokia Connection"-pressetreff i Helsinki. Selskapet har i den senere tid fått kritikk for ikke å ha en konkurransedyktig telefonproduktportefølje.

Mandag lanserte selskapet fem nye telefoner. Antallet nye modeller er likevel fem færre modeller enn tidligere ventet.

- Vi har revurdert timingen og innsnevret vår portefølje, lagt til noen produkter og akselerert andre, og i løpet av denne prosessen har vi også lagt død noen produktplaner, uttalte konsernsjef Jorma Ollila, melder TDN Finans.

Av dagens fem nye telefoner var det tre såkalte foldetelefoner eller kamskjelltelefoner, som selskapet særlig har fått kritikk for ikke å ha kunnet tilby.

- Vi er, totalt sett, ikke imponert over den nye produktporteføljen, som sammen med færre antall nye telefoner i 2004 tilsier at Nokia vil fortsette å slite med produktfornyelsen til de ledende asiatiske produsentene", skriver Dresdner Kleinwort Wasserstein i en oppdatering mandag.

Nokia er ned 2,50 prosent til 11,63 euro.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere