RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange ledige i USA

Sist oppdatert:
Ukentlige tall viser overraskende mange søkere på ledighetstrygd i USA. Det skaper usikkerhet rundt sysselsettingsutviklingen i verdens ledende økonomi.

Antallet førstegangssøkere på ledighetstrygd i USA spratt den siste uken overraskende i været, til det høyeste nivået siden september.

Antallet søkere steg den siste uken med 43.000 til 364.000 personer. Markedet ventet i snitt 330.000, ifølge Briefing.com.

Den siste ukens tall er det høyeste siden september, og det var den største økningen i ledige på en enkelt uke på tre år.

Det amerikanske arbeidsdepartementet advarer imidlertid om at problemer med sesongkorrigering av tallene rundt friperioder, som jul, kan skape problemer.

Uansett vil dagens tall føre til at markedet vil se med ørneblikk på de mer pålitelige månedlige sysselsettingstallene i USA, som kommer i morgen, fredag.

Her venter markedet i snitt en oppgang i antallet sysselsatte på 175.000 i desember, ifølge Briefing.com.

Den amerikanske økonomien må øke antallet jobber med rundt 150.000 i måneden for å ta unna veksten i arbeidsstyrken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere