RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Massiv nedgang på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Etter gårsdagens knalldag, er Oslo Børs igjen på vikende front. Helt siden børsen åpnet tirsdag morgen, har pilene pekt en vei. IT-sektoren og Norske Skog er blant de største pådriverne i nedgangen.

Dagen etter at Oslo Børs nådde 200-merket er hovedindeksen igjen på vei ned. Ved børsslutt tirsdag ligger hovedindeksen på 198,43 poeng, ned 1,08 prosent. Dermed har nesten hele gårsdagens oppgang smuldret bort.

Oljeprisen fortsatte opp tirsdag morgen, men Norsk Hydro og Statoil har ikke hatt en positiv dag som følge av dette. Norsk Hydro startet dagen i minus, men endte uforandret siden mandag. Statoil gikk ned med 0,91 prosent. Ifølge TDN Finans skyldes nedgangen gevinstsikring.

Gårsdagens vinner Norske Skog møtte også veggen, og endte ned 2,41 prosent.

DnB NOR gikk ned med 1,09 prosent. Årsresultatet for det fusjonerte bankselskapet legges frem torsdag, og det ventes et resultat før tap på 2.135 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av TDN Finans.

IT-sektoren kan stort sett skilte med røde tall. Tandberg sank med hele 4,98 prosent, mens Visma er ned 2,38 prosent. Det ble tidligere tirsdag formiddag kjent at Visma-topp Ada Kjeseth har solgt alle sine aksjer i selskapet.

Nera følger opp nedgangen, og slanker seg 2,20 prosent. Tidligere på dagen så det enda dystrere ut for selskapet, men etter nyheten om at Nera Tel har mottatt nye ordre til en verdi på 25 millioner kroner stagnerte nedgangen noe.

Pilen peker nedover også for Birdstep og Ementor, med henholdsvis 5,26 og 6,38 prosent.

Blant de få selskapene som går opp, er Jinhui Shipping and Transport i en særklasse. Etter et formidabel vekst mandag, fortsetter selskapet oppturen tirsdag. Ved børsslutt har Jinhui lagt på seg utrolige 32,35 prosent. Dermed topper selskapet dagens vinnerliste. Det ble i løpet av dagen spekulert i om noe stort var på gang, men ifølge TDN Finans er det økningen i Baltic Dry-indeksen som har drevet Jinhui-aksjen.

Kursen har aldri tidligere vært så høy, og selskapet har det siste året lagt på seg utrolige 1.465 prosent.

Tirsdag var det 38 selskaper som gikk ned, mens 25 steg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere