RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Matgiganter sammen mot Lidl

Norske matvarekjeder går sammen for å nedkjempe tyske Lidl. Et nytt it-samarbeid skal hvert år spare Coop, NorgesGruppen og Hakon for titalls millioner.

Samarbeidet mellom konkurrentene er blant annet et resultat av at den tyske lavpriskjeden Lidl i sommer åpner sin første av 65 butikker i Norge og at også det tyske lavpriskonsernet Aldi er interessert i å etablere seg her i landet.

De norske matvarekjedene må kutte kostnader for å konkurrere mot de nye lavprisaktørene.

Dagligvarekjedene bruker enorme summer på å frakte varene ut til butikkene. I det stille har de tre største norske dagligvaregigantene i samarbeid utviklet en felles nettportal, som skal effektivisere transporten i bransjen, skriver Aftenposten.

Portalen og de underliggende systemene skal favne alle ledd i transportkjeden fra leverandør, lager/transportør og butikker.

Selskapet TakeCargo, hvor Coop Norge, Hakon Distribusjon og NorgesGruppens Joh-System er store eiere, skal bli det nye knutepunktet hvor man bestiller varer, utsteder fraktbrev, gjør endringer, sjekker status på leveranser og håndterer regninger og betaling.

For kundene vil dette sannsynligvis resultere i lavere priser og bedre service.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere