RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Matimporten til himmels

Foto: Art of Taste
Norske forbrukere vil ha parmaskinke, røde pølser og franske oster. Importen av mat har aldri vært høyere enn i år.

I 2004 tar vi inn mat fra utlandet for over 17 milliarder kroner. Det er en økning på ni prosent, skriver Dagens Næringsliv.

Veksten totalt i pengeforbruket på mat er bare 3,2 prosent.

- Velstandsutviklingen gjør at vi etterspør mer eksklusive varer. Samtidig har vi de siste årene blitt klart mer opptatt av god mat. Begge disse forholdene gir økt import, sier direktør Thomas Angell i Handels- og servicenæringens landsforening (HSH) til avisen.

Statssekretær Helge Kongshaug i Mat- og Landbruksdepartementet sier at utviklingen er ventet.

- En av grunnen til den sterke veksten er nok at vi på noen produkter, som ost, har fått kraftig økning i de tollfrie kvotene fra EU. Det har slått for fullt ut i år, sier han til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere