RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ingvill Eriksen/TV 2 Nettavisen

Matstreiken kan bli avblåst i dag

Sist oppdatert:
Partene i transportstreiken er enige om å møtes for samtaler. Blir streiken avblåst, vil de første trailerne med dagligvarer kunne kjøres ut allerede i dag.

Partene møtes mandag klokka 13, opplyser informasjonssjef Jarle Hammerstad i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) i en pressemelding.

- Vi er enige om at forhandlingene gjenopptas. I og med at det er en dialog betyr det også at man kan være betinget optimist, sier informasjonssjef Jarle Hammerstad i HSH til TV 2 Nettavisen.

Dersom partene oppnår enighet, kan de 800 streikende transportarbeiderne og de 1.100 ansatte som er utestengt gjennom lockout ved grossistlagrene, gjenoppta arbeidet allerede mandag ettermiddag.

- Vi må si at det er positivt at vi kan enes om å møtes, sier en ordknapp nestleder i Norsk Transportarbeiderforbund, Lars Johnsen, til TV 2 Nettavisen mandag morgen.

Partene var i samtale i går kveld, og rett før midnatt ble de enige om at det var rom for å sette seg ned mandag ettermiddag. Det skjer etter at meglingsforsøket onsdag forrige uke endte med full splittelse.

- Vi har hatt en lang konflikt på fem uker. Det er sjelden vi har det i Norge. Transport berører også veldig mye, så her virker begge parter innstilt på å finne en løsning, sier Johnsen.

Han vil ikke kommentere hvem som tok initiativet til å gjenoppta samtalene. Ei heller vil han si noe om hvor vidt transportforbundet har gått bort fra kravet om tarifftillegg for fagorganiserte.

- Dette er ikke noe jeg kan kommentere nå, sier Johnsen.

Hygieneartikler, bleier og en rekke tørrvarer er nå vanskelig å oppdrive mange steder i landet. Helsetilsynet får daglige rapporter fra fylkene. Søndag var det foreløpig ikke registrert fare for liv og helse.

Norsk Transportarbeiderforbund (LO) og YS-forbundene Yrkestrafikkforbundet og Privatansattes Fellesorganisasjon (Prifo) mekler med HSH. Partene møttes til tvungen mekling onsdag 19. mai. Transportarbeiderforbundet står fast på sitt krav om et eget tillegg til fagorganiserte på 1,4 prosent, mens arbeidsgiverne er like klare på at de ikke vil betale "ulik lønn for likt arbeid".

Streiken har nå vart i fire uker og fem dager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere