RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Måtte gi 75 millioner til datterselskap

For at Ergo Solutions skulle klare å betjene gjelden til Posten Norge, måtte Posten-eide Ero Group måtte nylig sprøyte inn 75 millioner kroner i frisk kapital til datterselskapet.

Til tross for at Ergo Group ser ut til å være et robust selskap i et vanskelig IT-marked, er situasjonen ikke så lys for datterselskapet Ergo Solutions.

I juni måtte styret i Ergo Solutions be morselskapet om økonomisk hjelp. 75 millioner gikk Ergo Group inn med, skriver Dagens Næringsliv.

Ingen i Ergo Group ønsker å kommentere saken ovenfor Dagens Næringsliv, og heller ikke Ergo Solutions vil ytre seg. Men det redegjøres i en e-post til avisen at "kapitalendringen skjedde for å styrke selskapets kapitalsituasjon på grunn av svekket resultat i 2002 i et svakt marked".

Da Posten solgt IT-systemer til Ergo Solutions for 252 millioner kroner, ga Posten selskapet et lån på 270 millioner kroner. Ergo Solutions skal i år betale et avdrag på 36,8 millioner kroner, noe de antagelig ikke hadde vært i stand til dersom de ikke hadde fått frisk kapital fra morselskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere