RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Christian Steffensen/TV 2 Nettavisen)

Måtte svare for lekkasjer

Sist oppdatert:
Orkla-sjef Finn Jebsen måtte svare generalforsamlingen om lekkasjene som har haglet i media i det siste. Personstriden mellom Jebsen og Christen Sveaas ville ingen snakke om.

Sveaas og Jebsen hadde en kort ordveksling før generalforsamlingen ble satt i gang klokken 15 torsdag. Hva som ble sagt, holdt de to for seg selv.

- Det synes jeg ikke dere har noe med, lo Sveaas.

- Jeg har ikke noe imot Sveaas, noe mer vil jeg ikke kommentere, da blir det bare feiltolket, sa Jebsen.

Den påståtte konflikten mellom de to kom aldri til syne under generalforsamlingen. Den eneste gangen temaet ble berørt, var da småaksjonær Petter Edvardsen tok talestolen.

- Det har kommet fokus på motsetninger mellom styret og administrasjonen i Orkla. Jeg vil si vi har en aksjonær vi har et veldig godt øye til. En aksjonær og kapitalist vi kan være bekjent av, sa Edvardsen med blikket godt rettet mot Sveaas.

Generalforsamlingen ble en udramatisk forestilling, der det eneste tegnet til temperatur var da Orkla-styret ble forsøkt satt til veggs av aksjonær Ebbe Astrup som spurte om en redegjørelse for hvilke tiltak som har blitt truffet for å begrense mengden lekkasjer fra styret til media.

- Jeg vil gjerne ha svar om de meningsløse lekkasjer til pressen om styrets behandlinger av saker som en eller annen i styret står bak. Dette har skjedd flere ganger i det siste, mens det tidligere forekom sjelden eller aldri, sa Astrup.

Han etterlyste samtidig en kommentar på ryktene om at Orkla-styret eller administrasjonen hadde hyret inn kommunikasjonsrådgivere.

Styreleder Johan Fr. Odfjell vedgikk at rykteflommen og lekkasjene om Orkla var uheldige. Han ville imidlertid ikke være med på tesen om at lekkasjene nødvendigvis kom fra styrets medlemmer.

- Det er åpenbart for selskapet og for aksjonærene at den uroen som medieomtalen har skapt, har vært sterkt uheldig. Nå skal det sies at en god del av de tingene dere har lest eller hørt i media, kjenner ikke styret seg igjen i. Dere skal ikke tro alt dere hører. Situasjonen er likevel alvorlig, og vi har foretatt en rekke behandlinger av problemet internt. Vi har søkt å forplikte hverandre om at dette ikke skal gjenta seg, sa Odfjell.

I etterkant av generalforsamlingen bifalt storaksjonær og styremedlem Sveaas Odfjells svar.

- Lekkasjer fra et styreorgan i et stort børsnotert selskap er åpenbart skadelig, sa Sveaas.

Han ville ikke kommentere spørsmål rundt hans egen posisjon i styret, som har vært svært omtalt det siste året.

- Jeg er ikke på valg. Og jeg synes det får være opp til andre å uttale seg om min posisjon. Man velger tross alt ikke seg selv, sa Sveaas.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere