RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mediepris til NRK og Dagsavisen

Medieprisene for radio og tv samt ”Gullpennen” er tildelt henholdsvis Kai Sibbern i Verdibørsen på NRK P2, Anne Sandvik Lindmo i NRK 1 Store Studio og Cathrine Sandnes i Dagsavisen.

- Prisene utdeles både for å belønne fremragende språkbruk og for å inspirere til språkbevissthet og språkinteresse i mediene, sier formann Trond Vernegg i Riksmålsforbundet i en pressemelding.

Alle de tre prisvinnerne har ifølge Riksmålsforbundet utmerker seg ved et bevisst forhold til språkets betydning, og er gode språkbrukere.

Kai Sibbern får Lytterprisen Radio på grunn av hans ordleking, sikre formsans, humor, ironi, kunnskap og en god porsjon galskap.

Lytterprisen TV går til Anne Sandvik Lindmo, som har et bevisst forhold til språket og bruken av dette innenfor rammen av profesjonell formidling. Sandvik Lindmo er sprelsk, kreativ og innfallsrik eller ironisk ertende.

”Gullpennen” tildeles journalister i dags- og ukepressen. Årets prisvinner er kulturredaktør Cathrine Sandnes i Dagsavisen. Riksmålsforbundet mener at Sandnes har en befriende evne til å overraske. I begrunnelsen heter det at hun gjør det med en elegant blanding av spennende språkbruk og overraskende argumentasjon, humor og ironi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere