RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meklingen forsetter på overtid

Sist oppdatert:
Forhandlingene sto lenge i stampe fordi partene i arbeidslivet ventet på brevet fra regjeringen som kan hindre storstreik. 22.15 kom svaret, og meklingen fortsetter i natt på overtid.

Brevet fra Bondevik var ventet mellom 17 og 19 onsdag ettermiddag, men først klokken 22.15 kom brevet som skal skissere når og hvordan en lovfestet tjenestepensjon kan innføres. Det er ikke kjent hvordan partene i den fastlåste konflikten mellom Fellesforbundet Teknologibedriftenes Landsforening (TBL) og Byggenæringens Landsforbund (BNL) ser på svaret fra regjeringen, melder NTB.

Brevet fra Bondevik har uansett avgjørende betydning i den pågående meklingen. Brevet inneholder ifølge TV 2 ikke noe lovforslag, men et løfte om en stortingsmelding til høsten om lovfestet tjenestepensjon. Men når en slik tjenestepensjon kan tre i kraft, er fortsatt uklart.

Spørsmålet er om det er spiselig for partene. Ting tyder på at Fellesforbundet var fornøyd med svaret fra regjeringen, melder NTB.

- Det som skjer nå, er at brevet blir veiet, og det skjer ikke på en brevvekt. Jeg håper det ikke blir funnet for lett, sa riksmeklingsmann Reidar Webster (ingressbildet) da han møtte mediene i fem intense minutter midt i meklingsinnspurten.

- Hvis brevet blir forkastet, syns jeg synd på partene, sier Webster, ifølge TV 2 Nyhetene

På overtid
Riksmeklingsmannen har foreløpig ikke laget noen skisse til løsning, og mye tyder på at det går mot en lang natts mekling. Webster sier imidlertid at han er optimist.


- En løsning før midnatt er ikke avgjørende for meg, sa Webster, som likevel håper på en løsning før klokka seks torsdag morgen.


Fellesforbundet og TBL satte seg ned ved forhandlingsbordet allerede klokken 10 onsdag formiddag.

- Ikke vårt ansvar
Bondevik understreket tidligere i dag at det er partene i arbeidslivet som har ansvaret dersom det blir streik:

- Vi er blitt bedt om å svare på ett spørsmål som de ikke har funnet en løsning på, og det kommer vi til å svare på. Men det betyr ikke at regjeringen har hovedansvaret dersom det ikke blir noen løsning, sa Bondevik ifølge NTB.

Blir ikke partene enige, kan 47.000 arbeidstakere gå ut i streik fra torsdag, og svært mange vil merke streiken på kroppen .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere