RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Men Røkke kom ikke

Foto: Jo André Aakvik (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Rundt 20 aksjonister fra Amnesty demonstrerte fredag morgen utenfor Aker Kværners generalforsamling. Men hovedpersonen selv, dukket ikke opp.

Det var i det hele tatt et skuffende oppmøte sett fra aksjonistenes side. Ingen Kjell Inge Røkke eller andre finanskjendiser dukket opp, og «kastet glans» over demonstrasjonen.

Amnesty ønsket gjennom fredagens aksjon og sette søkelyset på Aker Kværners engasjement i tilknytning til fangebehandlingen på den amerikanske marinebasen Guantanamo på Cuba.

Aksjonistene delte ut løpesedler til alle som skulle delta på Aker Kværners generalforsamling, og oppfordret dem samtidig til å stille spørsmål rundt Guantanamo-engasjementet på møtet.

Men under generalforsamlingen var det taust. Ingen fulgte Amnestys oppfordring. Annet enn konsernsjefen selv da. Under sin redgjørelse hadde han lagt inn en egen foil om Guantanamo, som han kort kommenterte.

- Aker Kværner har gjennom et amerikansk datterselskap hatt en vedlikeholdskontrakt med US Marines siden 1993. Fenglset kom først i 2002, konstaterte Inge K. Hansen i Aker Kværner, før han fortsatte:

- Det typiske arbeidet vi utfører er logistikk og vedlikehold av tekniske installasjoner. Dette er det full åpenhet om, og alt ligger ute på internettsidene til den amerikanske regjeringen, sa Hansen.

Overfor TV 2 Nettavisen ville han likevel ikke kommentere spørsmål om kontraktens varighet og eventuell avslutning.

- Utover det jeg har sagt, har jeg ingen kommentarer, sa Hansen.

VG har tidligere påpekt at Aker Kværner har bistått amerikanske myndigheter med å bygge fangeleiren på Guantanamo, der fanger fra krigen i Afghanistan holdes i total isolasjon. Aker Kværners aksjonærer, med Kjell Inge Røkke i spissen, skal siden 2002 ha tjent 350 millioner kroner på sitt engasjement på den amerikanske marinebasen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere