RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Arkivfoto: Lise Åserud / SCANPIX)

Mener regjeringen gjør maten dyrere

Sist oppdatert:
Handels og Servicenæringens Hovedorganisasjon mørbanker regjeringens forslag om å øke prisen på storfekjøtt og grønnsaker.

Regjeringen presser opp prisene på storfekjøtt, frukt og grønt. Det mener Handels og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH).

Den såkalte målprisen på storfekjøtt økes i jordbruksoppgjøret med to kroner per kilo. I tillegg økes målprisene for frukt og grønt med to prosent.

Disse prisøkningen går rett ut til forbrukerne, mener direktøren i HSH, Thomas Angell.

- Dette er ikke første gang målprisene på konkurranseutsatte landbruksvarer øker. Det har faktisk skjedd i hvert eneste jordbruksoppgjør siden 2001. Nå er det på tide at målprissystemet tar slutt, og at jordbruksoppgjørene gjøres opp uten å undergrave konkurranseevnen til norske landbruksvarer. Prisforskjellene har blitt altfor store mellom Norge og nabolandene på kjøttvarer. Denne gangen bør Stortinget sette foten ned, sier Angell i en pressemelding.

Han mener Lars Sponheim har mye av ansvaret for at momshalveringen fra 2001 neste er spist opp når det gjelder landbruksvarer.

- Det er verdt å merke seg at Bjarne Håkon Hanssen hadde en noe annen prispolitikk da han var landbruksminister. Han gjorde opp jordbruksoppgjøret i 2000 uten økning av målprisene. Bøndene fikk andre tiltak, blant annet skattelettelse, sier Angell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest