RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Menn får PMS før lønna kommer

Sist oppdatert:
6 av 10 er blitt rammet av depresjon før lønningsdag, mens glede og sexlysten øker når pengene er på konto.

PMT kalles fenomenet, og det rammer menn. PMT står for Payday Monthly Tension, og ifølge en undersøkelse fra den britiske banken Lloyds TSB opplever 60 prosent av oss å bli rammet i tiden rundt lønnsutbetaling.

I motsetning til premenstruelt stress (PMS) er PMT likt fordelt mellom kjønnene, selv om menn og kvinner reagerer forskjellig, skriver Aftenposten.

De som opplever PMT, bemerker at de er deprimerte eller bekymret før lønningsdagen.

Så snart pengene kommer inn på konto snur alt seg. To tredjedeler føler lettelse, hver tredje sier at de rett og slett er overlykkelige. Hver tiende sier at lønnen "gir solskinn i livet og at de ser lysere på livet i det hele tatt".

Men lykkesrusen er kortvarig. 10 prosent av britene sier at de bruker opp pengene, og gleden som følger med, så fort som mulig. Etter fire uker har halve befolkningen lett etter småpenger hjemme, mens PMT setter inn for fullt.

PMT slår imidlertid ikke bare inn på pengebruk. Selvtilliten påvirkes, spesielt for menn. I motsetning til kvinner lar de tiden til neste lønningsdag påvirke sexlivet. Lysten øker når lønnskontoen er full, og avtar kraftig når den tømmes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere