RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Menn tjener på «kvinneregel»

Sist oppdatert:
Kvinner kjemper for å beholde en regel om at pensjonen skal avgjøres av de 20 årene man har tjent mest. Men en forsker mener det er menn som tjener på denne regelen.

Både kvinnesaksforkjempere og fagbevegelsen har reagert på at Pensjonskommisjonen foreslår å fjerne den såkalte «besteårsregelen», som innebærer at pensjonen beregnes fra de 20 beste inntektsårene. Kommisjonen foreslår at alle år med inntekt skal telle med, og mange har ment at dette vil svekke pensjonen for kvinner som har vært ute av arbeidslivet eller jobbet deltid i perioder.

Trygdeforsker Charlotte Koren mener tilhengerne av dagens regel har misforstått.

- Menn har tjent mer enn kvinner på «besteårsregelen», og det vil de gjøre det en god stund til, sier hun til Aftenposten.

Hun forklarer dette med at menn har større variasjon i inntekt og lengre tid i yrkeslivet. Dermed kan de lettere luke ut år med lav lønn og komme bedre ut av regnestykkene når pensjonen skal avgjøres.

Fremskrivninger viser at menn vil tjene mer enn kvinner på dagens regel frem til en gang etter 2040, ifølge Koren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere