RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer hemmelighold i Riksrevisjonen

Nye regler fører til at saksbehandlingen i Riksrevisjonen blir mer lukket for innsyn fra presse og publikum.

Dokumenter som tidligere har vært offentlige, skal heretter unntas fra offentlighet inntil sakene er ferdigbehandlet, går det fram av et brev som Riksrevisjonen har sendt til departementene.

Reglene om en mer lukket saksbehandling er innført etter at en ny lov om Riksrevisjonen trådte i kraft fra 1. juli. Der er det blant annet en ny bestemmelse om "utsatt offentlighet".

Utsatt offentlighet
– Riksrevisorkollegiet har vedtatt at utsatt offentlighet skal omfatte alle dokumenter som utveksles mellom Riksrevisjonen og forvaltningen som ledd i gjennomføringen av regnskapsrevisjonen, forvaltningsrevisjonen og selskapskontrollen, heter det i brevet.

Det går også fram av brevet at i saker som Riksrevisjonen rapporterer til Stortinget, vil saksdokumentene bli offentlige når de er overlevert til Stortinget.

Skade
Ifølge én av offentlighetslovens hovedregler skal dokumenter være offentlige fra det tidspunkt de sendes fra et forvaltningsorgan, eller kommer inn til et forvaltningsorgan.

Men offentlighetsloven har også en bestemmelse som gir anledning til å utsette tidspunktet for offentlighet "såfremt de da foreliggende dokumenter antas å gi et direkte misvisende bilde av saken og at offentlighet derfor kan skade åpenbare samfunnsmessige eller private interesser.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere