RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer kaos i Røde Kors-saken

Sist oppdatert:
Legen mener Odd Gunnar Ramfløy er frisk nok, men det er slett ikke sikkert hovedtiltalte møter i den økonomiske straffesaken mot ham og hans to brødre.

Ifølge Ramfløys lege er han rede til å møte i Oslo tingrett onsdag, opplyste tingrettsdommer Liv Synnøve Taraldsrud tirsdag morgen.

Saken har begynt å ligne en farse etter fire utsettelser grunnet sykdom blandt de fire på tiltalebenken.

Og det er slett ikke sikkert en dags utsettelse er tilstrekkelig for Ramfløy .

- Om han møter i retten onsdag er et tema som fortsatt er under vurdering, sier Ramfløys forsvarer, advokat Morten Furuholmen, til TV 2 Nettavisen.

Aldri opplevd maken

- Jeg har hatt mange store Økokrim-saker, men har aldri opplevd maken. Jeg er imidlertid glad saken ser ut til å kunne komme i gang nå, sier førstestatsadvokat Lars Stoltenberg i Økokrim.

- Den første offisielle uttalelsen fra Ramfløys lege sier at han er i stand til å møte i retten og at han er i stand til å ivareta sine interesser, sier Stoltenberg til TV 2 Nettavisen.

Advokat Truls Dramer som forsvarer Ramfløys bror, byggmester Peter Aksel Nielsen, synes det er oppsiktsvekkende at hovedtiltalte likevel skal møte onsdag.

- For meg er det overraskende at han er frisk nok til å møte i retten onsdag når vi i går fikk høre at han var innlagt på psykiatrisk sykehus. Men vi er glade for at det ser ut til at han møter i retten. Rettssikkerhetsmessig ville det vært meget betenkelig å kjøre saken for de tre øvrige uten av den hovedtiltalte var tilstede i retten, sier advokat Truls Dramer.

Økonomiske interesser

Økokrim har satt brødrene Peter Aksel Nielsen, Jørn Rune Ramfløy og Odd Gunnar Ramfløy på samme tiltalebenk i Oslo tingrett.

De tre skal ha hatt økonomiske interesser i selskapet som fikk oppdraget med å rehabilitere deler av Røde Kors sitt hovedkontor i 1997. Da oppdraget ble gitt, var Odd Gunnar Ramfløy ansatt som økonomisjef i Røde Kors.

Rehabiliteringen sprengte alle budsjetter. Byggearbeidene skulle i utgangspunktet koste 19 millioner kroner, men ytterligere 16,8 millioner kroner påløp.

Arbeidet ikke utført

I tiltalen påstår Økokrim at 7,3 millioner kroner var betaling for arbeid som aldri ble utført, og at det var Odd Gunnar Ramfløy som stod bak betalingene av de uriktige fakturaene. Av disse pengene skal 6,2 millioner kroner ha blitt ført ut av Norge og senere overført til kontoer som de tre brødrene disponerte i utlandet.

Fjerdemann på tiltalebenken er Røde Kors-kontrollør, Petter Kristensen (46).

Økokrim mener han godtok en bestikkelse på 200.000 kroner fra Peter Aksel Nielsen og at pengene ble overført til en konto Kristensen hadde i skatteparadiset Isle of Man.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere