RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer krøll i Røde Kors-saken

Sist oppdatert:
Hovedtiltalte Odd Gunnar Ramfløy (47) ble dimmitert fra tiltalebenken. Nå står retten i fare for også å gå glipp av hans vitneforklaring.

Etter lang tautrekking fikk Ramfløy utsatt sin rettssak, som følge av depresjon. Dermed startet rettssaken mot de tre øvrige tiltalte, uten hovedtiltalte tilstede.

Røde Kors-saken har begynt å ligne en farse etter flere utsettelser grunnet sykdom blant kvartetten på tiltalebenken.

Da saken omsider ble sparket i gang i midten av august i år ga tingrettsdommer Liv Synnøve Taraldsrud klart uttrykk for at hun i det minste ønsket å høre Ramfløys vitneforklaring. Hans vitnemål er berammet til mandag morgen.

Men det er ikke sikkert hans forsvarer godtar å sende ham i vitneboksen.

- Jeg vet ikke om det er tilrådelig at han, med sin reduserte helsetilstand, kommer inn og forklarer seg i dette sakskomplekset. Jeg vet rett og slett ikke om han har tilstrekkelig overskudd til å vitne under ed om de kompliserte forholdene saken omhandler, sier Ramfølys forsvarer, advokat Morten Furuholmen, til TV 2 Nettavisen.

Økokrim har flere sentrale spørsmål man ønsker å stille Odd Gunnar Ramfløy.

- Det er naturlig å få hovedtiltaltes forklaring i en sak om økonomisk utroskap, der de øvrige tiltalte er anklaget for å ha roller som medvirkere, sier førstestatsadvokat Lars Stoltenberg til TV 2 Nettavisen.

Prosedyrer i saken begynner onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere