RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(microsoft.com)

Microsoft anker rekordbot

Sist oppdatert:
Microsoft kommer til å anke boten på nærmere 4,2 milliarder kroner som selskapet onsdag ble idømt av EU-kommisjonen. Det betyr at en endelig avgjørelse hales ut i tid.

Microsoft fikk den rekordhøye boten, den høyeste som noensinne er gitt av EU, for å ha misbrukt sin dominerende posisjon i PC-markedet.

- Det kan fort ta tre år. Saksbehandlingstiden i den første klageinstansen varierer mellom ett til to år. Microsoft kan så anke videre til den såkalte EU-domstolen, hvor straffeutmålingen kan vurderes på nytt, men ikke faktaene. Totalt kan det dermed ta tre år før den endelige avgjørelsen, sier Jan Magne Langseth, advokat og spesialist på konkurranserett i advokatfirmaet Schjødt, til TV 2 Nettavisen.

Langseth er en av få norske advokater som har arbeidet med denne type saker i Brussel. Han har i flere samarbeidssaker med EU-kommisjonen vært ESAs representant i EU's advisory committee i monopolspørsmål.

- Vi mener at kommisjonens beslutning i realiteten vil redusere forbrukernes valgfrihet og skade europeiske programvareprodusenter, sier Brad Smith, Microsofts visepresident.

Microsoft ble samtidig pålagt å lage en europeisk versjon av operativsystemet Windows, gjennom å fjerne lyd- og bildeprogrammet Windows Media Player, som 90 prosent av dagens PC-er er utstyrt med.

Programvaregiganten er blitt anklaget for å utnytte sin markedsposisjon til å stenge ute konkurrenter som Real og Apple, som også lager mediespillere lik den som leveres med Microsofts operativsystem Windows.

Etter fem års etterforskning ble EU-landene i forrige uke enige om å straffe den amerikanske programvareprodusenten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere