RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Microsoft-hull fortsatt åpent

Et alvorlig sikkerhetshull i Windows står fortsatt vidåpent. Først om en uke sender Microsoft ut en fiks, men du kan beskytte deg allerede nå.

Før jul skrev TV 2 Nettavisen om et svært alvorlig hull i Windows, som gjør det mulig å kjøre ondsinnede programmer på pc-en din selv om den er fullt oppdatert.

Lang tid før fiks
Flere hackere og svindlere benytter seg allerede av feilen .

Her kan du lese mer om selve sikkerhetshullet .

Microsoft selv har fått mye pepper for å sitte på gjerdet og ikke gjøre noe med feilen som truer deres brukere, og nå melder Redmond-selskapet at det vil gå en uke før det alvorlige hullet tettes.

Det betyr at oppdateringen først vil være klar tirsdag 10. januar.

Uoffisiell patch
For å beskytte deg, anbefaler en rekke sikkerhetseksperter at du installerer en uoffisiell patch som er laget av en uavhengig Windows-ekspert, Ilfak Guilfanov.

Microsoft er ikke enig.

- Vi kan ikke forsikre at en uavhengig, tredjepartsoppdatering vil fungere på alle systemer, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Anbefales
Mikko Hypponen, sjefsteknolog hos det finske sikkerhetsselskapet F-Secure, har derimot ingen betenkeligheter med å anbefale den uoffisielle fiksen.

- Vi kjenner denne fyren. Vi har sjekket koden og den gjør nøyaktig det den sier, og ikke noe annet. Vi har installert den på alle våre egne pc-er, sier Hypponen til amerikanske PC World.

Her kan du lese mer om Guilfanovs fiks.

Les flere saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere