RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Microsoft og Google falt

Sist oppdatert:
Både Microsoft og Google falt i handel etter børs i USA, tross kraftig resultatvekst.

Investorene har de siste dagene straffet flere IT-selskaper hardt. Både Nokia og Yahoo tok svalestup etter å ha presentert sine siste kvartalstall denne uken.

I går, etter børs, var det Microsoft og nettkometen Google som forsøkte seg. Og tross solid resultatvekst, ble tallene dårlig mottatt, og aksjene falt i elektronisk handel etter børs.

Microsoft økte resultat etter skatt fra 2,7 til 3,7 milliarder dollar. Resultatet var i overkant av forventningen. Selskapet viser til sterkt salg av spillmaskinen Xbox og god etterspørsel etter serverprogramvare i bedriftsmarkedet. Driftsinntektene økte 9 prosent til 10,2 milliarder dollar, og det ble nok oppfattet som litt svakere enn ventet.

Aksjen falt 2 prosent etter børs.

Verre gikk det med Google, som falt 6 prosent etter børs. Men så er det også bakt inn skyhøye forventninger i Google-aksjen, som er tredoblet siden selskapet gikk på børs i fjor. Selskapet er verdsatt til 87 milliarder dollar, eller 570 milliarder kroner. Det er dobbelt så mye som Statoil, Norges mest verdifulle selskap.

Uansett reaksjoner i markedet: Googles resultatvekst er eksplosiv. Resultat etter skatt i andre kvartal ble 343 millioner dollar, opp fra 79 millioner samme kvartal i fjor. Driftsinntektene ble 890 millioner dollar, men mange i markedet hadde nok håpet på 900 millioner. Markedet likte heller ikke at selskapet understreket at tredje kvartal sesongmessig er svakt. Dette ble tolket som et forsøk på å dempe forventningene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere