RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Microsoft tetter sikkerhetshull

Sist oppdatert:
Microsoft slipper en sikkerhetsoppdatering fire dager før planen, for å tette et svært alvorlig sikkerhetshull. Slik beskytter du deg.

Microsoft har fått mye kritikk for å ikke ha tettet hullet tidligere, og selskapet svarer nå med å slippe en fiks fire dager før planen.

Ferdig testet
- Vi er ferdig med testing og kvalitessikring, og kan derfor sende ut oppdateringen før tirsdag. Microsoft følger den aktuelle situasjonen nøye, og det ser ut til at spredningen av ødeleggende kode er begrenset, og at tiltak for å hindre spredningen har hjulpet. Nå kan sårbarheten tettes, og dermed vil brukere som oppdaterer sin programvare være sikre, sier Ole Tom Seierstad, sikkerhetssjef i Microsoft Norge, i en melding.

Microsoft sender fast ut sikkerhetsoppdateringer den andre tirsdag i måneden.

Kortere tid
De senere år har tiden fra en sårbarhet blir oppdaget til den blir utnyttet av at noen utvikler et virus som kan utnytte sårbarheten blitt betydlig redusert, noe som gjør det enda viktigere at du som bruker holder deg oppdatert.

- Løsningen for brukere er som før: oppdater din anti-virusprogramvare, ha brannmuren på og oppdaterer din programvare på Windows Update, sier Ole Tom Seierstad.

Dersom du abonnerer på automatiske sikkerhetsopdateringer trenger du ikke foreta deg noe. Andre kan laste ned den nye beskyttelsen herfra.

Les flere saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere