RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Microsoft vil ha IBM

Programvareselskapet Microsoft valgte bort Intel som leverandør av mikroprosessor til neste generasjon av spillkonsollen Xbox til fordel for IBM.

Brikkegiganten Intel tar avgjørelsen hardt, og dette kan være den første spikeren i kista for den såkalte "Wintel"-dominansen, skriver NTB.

Intel leverer brikkene til Xbox og de fleste pcer som bruker Microsofts operativsystem Windows. Men nå er det IBM som blir leverandør av sin PowerPC-brikke til alle de tre store spillkonsollene, nemlig IBMs Xbox, Sonys PlayStation og Nintendos GameCube.

Sony har allerede valgt IBM til å levere brikker til Sonys Playstation 3. Flere prosessorer kan på grunn av brikken arbeide sammen, skrev San Jose Mercury News tirsdag.

I neste utgave av Nintendos GameCube skal også en brikke fra IBM fungere som "hjerne", sto det i artikkelen. IBM tilbyr sine produkter til en lavere pris enn Intel, og derfor velger mange produsenter av spillkonsoller IBM .

Ifølge amerikanske analytikere skal IBMs priskutt skyldes at selskapet ønsker større interesse rundt produksjonen av mikroprosessorer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere