RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Midelfart gjør oppkjøp i Sverige

Sist oppdatert:
Midelfart-konsernet legger rundt 200 millioner kroner på bordet for å kjøpe seg opp i det svenske helsepleieselskapet Wilh. Sonesson.

Midelfart Holding har kjøpt 26,6 prosent av det svenske børsnoterte selskapet Wilh. Sonesson fra selskapets gründer og styreleder Bo Håkansson, ifølge en pressemelding fra Midelfart onsdag.

Wilh. Soneson produserer og selger reseptfrie legemidler, naturlegemidler kosttilskudd og lignende, og er dermed ikke så ulikt den virksomheten som Midelfart AS driver med fra før.

- Vi er svært glade for å ha fått en sentral eierposisjon i Wilh. Sonesson, og ser frem til å samarbeide med øvrige eiere og selskapets ledelse. Vi tror det ligger et stort potensial i samspillet mellom Wilh. Sonesson og Midelfart. Vi er langsiktige og industrielle, med et klart mål om å bidra til å videreutvikle Wilh. Sonesson som den ledende aktør i det nordiske helse- og livsstilmarkedet. Aksjekjøpet er et viktig skritt i den strategiske utviklingen av Midelfart Gruppen, sier styreleder Celina Midelfart i pressemeldingen.

Dagens melding oppgir ikke prisen som er betalt, men hvis den omtrent tilsvarer børskurs, så har Midelfart betalt i størrelsesorden 200 millioner kroner for posten.

Wilh. Sonesson er totalt verdsatt til rundt snaut 1 milliard svenske kroner på Stockholmsbørsen, eller rundt 800 millioner norske kroner.

Selskapet har vært gjennom en snuoperasjon. Resultat etter skatt for årets tre første kvartaler ble 28,6 millioner svenske kroner, ned fra 44,6 millioner samme periode i fjor. I tredje kvartal, isolert sett, var det imidlertid bedring. Omsetningen for årets tre første kvartaler steg fra 885 til 943 millioner svenske kroner.

Dagens transaksjon er ikke den første koblingen mellom Wilh. Sonesson og Norge. For to dagen siden meldte selskapet at det kjøper Sandefjord-selskapet Promed Pharma, som omsetter for rundt 15 millioner norske kroner.

En uke før det igjen solgte Wilh. Sonesson sin butikkjede Naturapoteket med 51 butikker till Norsk Vekst Private Equity for 70 millioner svenske kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere