RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mikro-seier for Kristoffersen

Sist oppdatert:
Finance Credit-toppen Trond Kristoffersen opplever for første gang at lagmannsretten er mildere stemt enn Oslo tingrett.

Mens tingretten gav grønt lys for å holde Kristoffersen i varetekt til hovedforhandlingen 19.januar, har lagmannsretten besluttet at 5. januar er tilstrekkelig.

Gir seg ikke

Kristoffersen undergis fortsatt brev- og besøkskontroll i hele fengslingsperioden.

- Tidligere har lagmannsretten nærmest automatisk stemplet tingrettens avgjørelser. Nå underlegges disse avgjørelsene nærmere prøving, sier Kristoffersens forsvarer, advokat Jan Heftye Blehr, til TV 2 Nettavisen.

Han vil likevel påkjære avgjørelsen til Høyesterett fordi han mener lagmannsretten har beregnet varetektsperioden fra feil tidspunkt.

Bøyer ikke av

Økokrim vil ikke gi opp kravet om å holde Kristoffersen bak murene til straffesaken begynner.

- Jeg ser det som mest sannsynlig at vi begjærer fortsatt varetektsfengsel når fengslingstiden utløper. Det betyr at vi må ta et nytt fengslingsmøte, slike fengslingsmøter tar mye tid både i forberedelser og i retten. På den annen side har vi hatt mange fengslingsforlengelser med de samme argumentene som vi mener fortsatt er gyldige, sier førstestatsadvokat Elisabeth Roscher i Økokrim til TV 2 Nettavisen.

Frykter flukt

Økokrim framholder at det fortsatt er både bevisforspillelse- og rømningsfare.

- Vi frykter at han skal stikke seg bort utenlands, eller at han av andre grunner ikke møte til hovedforhandlingen, sier førstestatsadvokat Elisabeth Roscher i Økokrim til TV 2 Nettavisen.

Dersom Økokrim vinner fram med sitt ønske om at Kristoffersen skal sitte i fengsle til 19. januar, har Finance Credit-toppen sittet totalt 38 uker i varetekt.

Nedkjørt

Kristoffersens forsvarer, advokat Jan Heftye Blehr mener Kristoffersen i til tider er manisk og trenger psykiatrisk behandling.

- Han er nedkjørt og trenger psykiatrisk behandling. Det er også fengselslegens vurdering, sier advokat Blehr.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere