RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Millardkamp mellom mobiloperatører

(Sense)
Sist oppdatert:
Mobiloperatøren Sense krever 220 millioner kroner fra Telenor. Sense mener de har betalt for mye i nettleie til Telenor, og tirsdag møtes partene i retten.

Sense leier kapasitet på GSM-mobilnettet av Telenor, og i 2002 slo Post- og Teletilsynet fast at Telenor tok for høye priser.

Telenor måtte dermed senke prisene, men Sense mener vedtaket også burde ha tilbakevirkende kraft. Det var tilsynet enig i, men Telenor anket saken inn for Samferdselsdepartementet og fikk medhold.

- For oss er dette en opplagt sak. Vi har betalt mer enn det Telenor rettmessig kunne kreve og bør selvsagt få tilbake beløpet, sier Sense-sjef Nadir Nalbant.

Han mener det prinsipielle i denne saken er viktig.

- Det er slått fast at Telenor har brutt reglene. Da bør også regelbruddet ha noen konsekvenser. Dersom vi ikke får medhold, betyr det at Telenor har all interesse av å fortsette sin atferd hvor de bryter reglene med for høye priser, sier Nalbant.

Pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor sier til Aftenposten at selskapet ikke har noen planer om å etterkomme kravet fra Sense.

- Vi fastholder at vi har tatt kostnadsbaserte priser, sier Melgaard. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere