RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milliardkontrakter i sikte

BP Norge skal nå endelig være klare til å sende inn utbyggingsplanen for det nye feltsenter på Valhall. I kjølvannet følger store kontraktstildelinger.

BP Norge vil i løpet av august måned sende PUD, eller planen for utbygging og drift, for det nye feltsenteret på Valhall til myndighetene, melder Offshore.no. Det er åtte måneder senere enn planlagt.

NA24 - din næringslivsavis.

De gode nyhetene er imidlertid at det parallelt med levering av PUD sannsynligvis vil bli tildelt svært store og ettertraktede kontrakter, skriver Offshore.

BP Norge sier til Offshore.no at det er godt mulig at kontraktene for topsides og understell til det nye feltsenteret tildeles da, og at mellom 75 og 50 prosent av kontraktene vil havne på norske hender.

De totale investeringene er anslått til rundt 9 milliarder kroner, og norske leverandører vil kunne levere for mellom 4,5 og 7 milliarder kroner. Selskapet sikter mot installasjon av det nye feltsenteret i annet kvartal 2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere