RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milliardoverskudd for Yara

Sist oppdatert:
Yara, som inntil nylig het Hydro Agri, håvet inn et driftsresultat på over 1 milliard kroner i første kvartal.

Overskuddet er omtrent på nivå med det analytikerne på forhånd hadde anslått.

Knalltall

Yara solgte gjødsel og relaterte varer for 10,9 milliarder kroner i løpet av årets første kvartal. Høyere gjødselpriser bidrar til at inntektene er hele 20 prosent høyere enn i samme periode i fjor.

Overskuddet etter skatt endte på 962 millioner kroner, en dobling i forhold til første kvartal 2003.

Ifølge konsernsjef Thorleif Enger er kvartalsresultatet et av tidenes beste.

- Det er en fornøyelse å presentere Yaras første kvartalsresultat etter utskillelsen fra Norsk Hydro, også fordi dette kvartalet har gitt et av de beste kvartalsresultatene i virksomhetens 99-årige historie, sier han.

Rekordhøye priser
Den viktigste årsaken er at prisene på nitrogengjødsel nå er rekordhøye. Gjennomsnittsprisen for urea lå gjennom hele første kvartal nesten 30 prosent over det historiske gjennomsnitt på 133 dollar per tonn, mens ammoniakkprisen var nær dobbelt så høy som det historiske gjennomsnittet på 150 dollar per tonn.

Utskillingen fra Hydro ble fullført i mars, da selskapet gjennomførte en svært vellykket aksjeemisjon i forkant av børsnoteringen.

- Første kvartal 2004 representerte en viktig milepæl i selskapets historie med notering av Yara International ASA på Oslo Børs 25. mars. Salget av Yara-aksjer i markedet i forbindelse med utskillelsen fra Norsk Hydro var en suksess, konstaterer Thorleif Enger.

Yara innviet nylig fjerde byggetrinn i verdens største gjødselfabrikk i Qatar på den arabiske halvøya. Selskapet har en eierandel på 25 prosent i anlegget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere