RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milliardoverskudd i Ericsson

Sist oppdatert:
Svenske Ericsson sjokkerte nærmest alle da selskapet la frem resultatet for tredje kvartal torsdag morgen. Tallene viser noe så sjeldent som overskudd med ni nuller bak.

Det er mange år siden Ericsson-konsernet kunne legge frem tall som i det hele tatt var i nærheten av balanse. For tredje kvartal 2003 har selskapet et overskudd etter finans på en milliard blanke svenske kroner.

Fortsatt noe igjen
- Ericsson viser overskudd igjen, noe som er en viktig milepæl, men det gjenstår mye å gjøre får vi når god lønnsomhet, skriver Carl-Henric Svanberg i kvartalsrapporten.

Det Svanberg sikter til er at bunnlinjen fortsatt er rød. Når alle utgifter til restrukturering er tatt med viser nemlig regnskapet et underskudd på 3,5 milliarder svenske kroner. Uansett er det en fremgang på fem milliarder kroner.

Markedet våkner igjen
Omsetningen i tredje kvartal endte på 28 milliarder kroner. Tallet er svakere enn fjoråret, men over det analytikerne hadde sett for seg.

Ericsson skriver i sin kvartalsrapport at markedet er i ferd med å hente seg inn igjen etter lang tids tørke.

- Fokuset endres gradvis fra finansiell omstrukturering til forretningsutvikling. Det får oss til å tro at markedet stabiliseres og at den dramatiske markedsnedgangen nå er bak oss, Carl-Henric Svanberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere