RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milliardær får bygge villa

Sist oppdatert:
I Bergen har milliardær Trond Mohn fått flertall for å bygge en omstridt villa i strandkanten.

Kjell Inge Røkke har fått mye oppmerksomhet rundt sitt byggeprosjekt på Konglungen i Asker. I Bergen er det finanskjendisen Trond Mohn som har skapt strid blant lokalpolitikerne.

KrFs byråd for miljø og byutvikling, Lisbeth Iversen, ble i går overkjørt av Høyres byråder, skriver Bergensavisen.

De mener at Trond Mohn skal få bygge en villa i strandsonen på Skipanes på Milde utenfor Bergen, selv om dette strider mot byggeforbudet i strandsonen og kommunedelplanen for området.

Den nye boligen som Mohn vil oppføre, ligger bare 25 meter fra strandlinjen. Planen strider derfor mot byggeforbudet i hundremetersonen. Området er dessuten regulert til landbruk, natur og friluft, hvor det heller ikke tillates boligbygging.

Kommunens etat for byggesak og private planer avslo søknaden i fjor, men Faaland arkitekter har på vegne av Trond og Mette Mohn klaget på vedtaket.

«Selv om boligen er terrengtilpasset, er den trukket langt frem mot strandlinjen i forhold til eksisterende boliger i området, og dette vil gi en klart privatiserende virkning og være uheldig i forhold til de friluftsinteressene og landskapsverdiene som finnes i området», mener Fylkesmannen, som klart fraråder at det gis dispensasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere