RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milliardær på tredjeplass i rally

Sist oppdatert:
Med «Highway to hell» dundrende på anlegget klarte den ukjente milliardæren Ivar Tollefsen å kapre tredjeplassen i det prestisjetunge Rally Shamrock i Marokko hvor han varmer opp til Paris-Dakar på nyåret.

Ivar Tollefsen har tjent seg søkkrik på eiendom de siste 15 årene. På si er han meget aktiv i det internasjonale rallysirkuset. Den siste uken har han deltatt i det prestisjefylle Rally Shamrock i Marokko hvor han klarte en sterk tredje plass av 55 påmeldte. En fantastisk prestasjon tatt i betraktning at bilen som vant, en av fabrikkbilene til Volkswagen i Paris-Dakar, har eget service team på ti personer og koster rundt 15 millioner kroner.

Vi ble nummer TRE!!!
«Ingen veldig bra etappe, men hvilken rolle spiller det, vi ble nr TRE!!! Nesten to timer til nr 4 og bare noen minutter til nr 2. Neste melding fra Lisboa på nyttårsaften. Da er det Dakar 2006», skriver Tollefsen i en melding til TV 2 Nettavisen.

Før siste etappe i helgen lå Tollefsen på tredje plass med go margin. Spenningen var om bilen skulle holde. Det klarte den.

TV 2 Nettavisen skrev torsdag at Tollefsen lå på tredje plass, men med en meget sterk konkurrent bare noen minutter bak. Torsdag gikk mye galt og frontruten røk på de drøy 400 kilometerne torsdag. Men fredag gikk alt mye bedre, og i sær på den andre runden av de to 200 kilometersrundene.

Slo fabrikkbilen til VW
«Fantastisk andrerunde hvor vi får dagens bestetid med 8 min! Vi slo fabrikkbilen til VW!! Har svært god margin på tredjeplassen og snuser på andre», skriver Tollefsen til TV 2 Nettavisen.

På torsdag fortalte Tollefsen at det ikke var noen frøkensport å kjøre rally.

- Det er sinnsykt rått. I det forrige rallyet i Egypt var jeg uoppmerksom en kilometer fra mål og bilen fløy to meter opp i været og 25 meter frem og vi landet på nesa i 130 kilometer i timen, sa Tollefsen til TV 2 Nettavisen på mobil fra Marokko torsdag.

Nå er bilen på vei hjem på en lastbil i tusen deler.

- Det er en fantastisk følelse å kjøre av gårde så tidlig på morgenen. Strålende solskinn rett inn i bølgene som står høyt fra Atlanterhavet rett ved siden, sier Tollefsen.

Paris-Dakar
Med seg som co-pilot har han engelskmannen Quin Evans. Nå står de overfor to beinharde etapper torsdag og fredag en kortere på lørdag.

Ivar Tollefsen deltok for første gang i Paris-Dakar i år. Det endte med knall og fall.

- Det gikk til helvete. Jeg og min makker Erik Nielsen brukte Shamrock som oppvarming i fjor også, men det gikk galt. Vi trodde vi hadde rettet opp i det, men bilen fungerte ikke i det hele tatt i Paris-Dakar, sa Tollefsen.

I Paris-Dakar om noen måneder håper han på et mye bedre resultat enn sist.

- Nå har vi et mye bedre service team og alt ligger til rette, sa Tollefsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere