RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milliardær sponser Miljøvernforbundet

Miljø, Solvalla
Miljø, Solvalla
Sist oppdatert:
Norges Miljøvernforbund får god økonomisk drahjelp fra Bergen-milliardæren Trond Mohn. Årlig får miljøkrigeren Kurt Oddekalv (bildet) en million kroner fra Mohn og nylig fikk han ny bil.

Uten den økonomiske støtten fra Trond Mohn ville trolig Norges Miljøvernforbund gått over ende. Forbundet styrer over en eiendomsmasse til rundt 60 millioner og en gjeld på over 40 millioner. Pengegavene fra den gavmilde milliardæren i Bergen er livsnødvendig, skriver Dagens Næringsliv.

For tre år siden var Miljøvernforbundet på konkursens rand. Da stilte Trond Mohn opp med penger. Tre millioner kroner spyttet Mohn inn i den slunkne kassen til Kurt Oddekalv.

- Han reddet oss da vi holdt på å gå nedenom og hjem. Det er den største støtten vi har fått noen gang, sier Oddekalv til Dagens Næringsliv.

Men det drypper jevnlig penger fra Trond Mohn inn i kassen til Miljøvernforbundet. Årlig mottar forbundet en million kroner i støtte og nylig stilte Mohn opp med en splitter ny Landrover Discovery. Prislappen på den bilen er en million kroner.

- Det er veldig viktig at vi har Norges Miljøvernforbund med Kurt Oddekalv. Jeg er opptatt av bedre miljø og mindre forurensning. Her gjør Oddekalv en viktig og god jobb, sier Trond Mohn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere