RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milliardsmell for SAS

Foto: JOHAN NILSSON
Sist oppdatert:
Katastrofetall i første kvartal.

SAS strever og går på en ny kjempesmell i første kvartal, opplyser selskapet i en pressemelding.

SAS Gruppen fikk et resultat før skatt på -1.024 millioner svenske kroner i første kvartal 2009, sammenlignet med -875 millioner kroner i samme periode i fjor.

- Uten sidestykke
Driftsresultatet ble på -1.027 millioner svenske kroner (-776), mens omsetningen var på 11.357 millioner svenske kroner (12.409).

- Den globale verdensøkonomien har i dette kvartalet svekket seg helt uten sidestykke. For året sett under ett, er markedet svært uforutsigbart, sier SAS-sjef Mats Jansson i en kommentar.

Han poengterer også at selskapet har tro på den omorganiseringen det nå gjennomgår.

Norwegian
Norwegian la torsdag frem et underskudd før skatt på 150 millioner kroner etter første kvartal. Dette er en halvering av underskuddet i forhold til i fjor, da minusen ble 293 millioner kroner, ifølge NA24.

Selskapet hadde samtidig en kraftig vekst i inntektene. De tre første månedene i år endte med inntekter på 1,39 milliarder kroner, mot inntekter på 1,09 milliarder samme periode i fjor.

- Jeg er godt tilfreds med dette førstekvartalsresultatet. I en situasjon der bransjen står overfor store økonomiske utfordringer leverer vi vesentlig bedre i år enn første kvartal i fjor. Driften vår i Norge går godt, og vi har dreid organisasjonen i Sverige kraftig. Vi har også lansert en rekke nye ruter i Danmark. Dette skal gi resultater for inneværende år, sa Bjørn Kjos.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere