RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Millionbot etter prissamarbeid

Sist oppdatert:
Økokrim bøtelegger melprodusentene Ceralia og Norgesmøllene for prissamarbeid. Sammen prøvde selskapene å presse melprisene opp.

De to landsdekkene melprodusentene Ceralia og Norgesmøllene må ut med til sammen 6,5 millioner kroner etter bøteleggelsen. Selskapene ble anmeldt av Konkurransetilsynet i oktober 2002 for brudd på den gamle konkurranseloven. Konkurransetilsynet mener selskapene hadde samarbeidet for å presse opp melprisene.

Anmeldelsen ble sendt til Økokrim, og Økokrim mener nå at selskapene samordnet prisøkningen på mel i 2001. Økokrim mener bruddet på konkurranseloven har skjedd under skjerpende omstendigheter siden de to selskapene har total dominans på markedet.

De to selskapene har siden 1995 vært de eneste aktørene på matmelmarkedet i Norge.

Siden lovbruddet fant sted før den nye konkurranseloven ble innført, slipper melprodusentene unna med lavere bøter enn det de kunne fått i henhold til dagens lovgivning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere