RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Millionene triller inn igjen

Sist oppdatert:
Milliardæren som tapte alt og vel så det, er nå på vei tilbake mot toppen. Se tallene her:

Etter flere år tunge år siden it-boblen sprakk ved årtusenskiftet, viser regnskapstallene at Øystein Tvenge har realisert flere store gevinster i løpet av fjoråret. Det er dessuten betalt ned milliongjeld i flere av selskapene.

NA24 - din næringslivsavis

Styrer fra Sørlandet
Investoren, som har kjøpt seg hus med boplikt på Sørlandet, styrer sine investeringer innen hovedsakelig eiendom og gjennom selskapet Intelco Concept, et selskap som Tvenge stiftet i 2002.

Morselskapet i Tvenges portefølje, Intelco Concept, fikk doblet egenkapitalen fra 17 millioner i 2004, til 33 millioner i 2005.

- Jeg har ikke lyst til å kommentere tallene, dette er jo nokså privat, slik jeg ser det. Bortsett fra at jeg er fornøyd med at vi fikk realisert litt gevinst ved salg av eiendom, og gjennom salget av RosaIndex, sier Tvenge til NA24.

Solgte eiendom
Salget av eierandelen i RosaIndex innbragte 15,8 millioner til selskapet i fjor. Dessuten ble det solgt eiendommer i datterselskapet Westye Egeberg Terrasse AS. I regnskapet for 2005 står det oppført en gevinst ved salg av eiendom for 20,8 millioner kroner. Totalt ble det solgt eiendommer for 156 millioner kroner i fjor.

Eier sammen med barna
Intelco Concept AS eies av Intelco Invest AS, som eies av Øystein Tvenge (55 prosent), mens hans tre barn er oppført med en eierandel på 15 prosent hver.

- Likviditeten er god
Datterselskapet Westye Egeberg Terrasse AS, som driver med eiendomsinvesteringer, fikk et resultat før skatt på 21,6 millioner kroner, mot 28 000 kroner i 2004.

I selskapets balanseoversikt er det oppført salg av eiendommer for 156 millioner kroner, mens det ble kjøpt eiendom for 90,1 millioner. Totalt sitter selskapet på eiendommer for 177 millioner kroner.

- Gjenværende eiendom er kun belånt med cirka 70 prosent av reel verdi, og det er ellers ingen gjeld i selskapene. Likviditeten er meget god, sier Tvenge til NA24.

Nedbetalt gjeld
Samtidig viser regnskapet at Munkenes AS hadde en gjeld på 59 millioner kroner i 2004, mens balansen for 2005 viser at selskapet hadde 1,6 millioner i gjeld.

I fjor solgte Tvenge aksjeposten han hadde i internettjenesten Rosaindex til Findexa. Sammen med broren Torstein Tvenge, Robert Keith, Thomas Fussell og Arne Blystad på aksjonærlisten innkasserte investorgruppen en pen sum på det som ble betegnet som et nytt dotcom-eventyr.

Ny gullfugl?
I forrige uke skrev NA24 om Øystein Tvenges nye investering. Mye tyder nemlig på at Tvenge igjen har skutt gullfuglen. Det var innen media han skapte sin første formue, og det er innen media han igjen gjør det skarpt etter å ha tapt stort på it-boblen som sprakk ved årtusenskiftet.

Selskapet heter Digital Posters, og de leverer flatskjermer med reklame og nyheter til busser rundt omkring i landet.

- Totalt har vi investert nærmere 30 millioner kroner i dette selskapet og nå skal vi over sommeren jobbe for å finne en industriell partner. Enten en stor medieaktør eller en stor mediebruker, sa Øystein Tvenge til NA24 i forrige uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere