RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Millionerstatning etter talltriks

Sist oppdatert:
Siemens SBS må betale 1,5 millioner kroner i erstatning til en ansatt som varslet om selskapets talltriksing overfor Forsvaret.

Siemens skjulte overfakturering av Forsvaret ved å endre på regnskapet.

Oslo tingrett finner det sannsynliggjort at dataleverandøren Siemens SBS systematisk tok seg for godt betalt fra Forsvaret. Den ekstra fortjenesten ble skjult i regnskapene. Retten peker spesielt på ett tilfelle der det ble skjult 9,5 millioner kroner, skriver Aftenposten.

Per Yngve Monsen i Siemens, som var økonomiansvarlig for kontrakten mellom Forsvaret og Siemens, slo alarm da han kom til at Siemens fortjeneste var langt høyere enn de 8 prosent det sto i kontrakten. Monsen mener varslingen til konsernledelsen i Tyskland var årsaken til at han ble sagt opp fra sin stilling i fjor.

Oslo tingrett gir Monsen medhold på alle punkter. Siemens må betale sin tidligere ansatt en erstatning på 1, 5 millioner kroner.

Dommen blir trolig anket.

- Retten har misforstått forsvarskontrakten, og feilaktig lagt til grunn at dette var en hevnaksjon, sier Siemens SBS-sjef Ole Morten Skymoens i en kommentar til dommen.

Monsens påstander granskes nå av Forsvaret og Regjeringsadvokaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere