RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mindre menyer fra McDonalds

Fastfood-kjeden McDonalds forsøker å skape en langt sunnere profil. Derfor skal kjeden slutte med de største størrelsene på hamburger-menyene.

I fastfoodens hjemland USA skal McDonalds nå slutte med "supersize"-produktene sine, det vil si de ekstra store menyene, skriver Jyllands-Posten.

Den siste tiden har hamburger-giganten forsøkt å fjerne seg fra sin usunne profil, og heller få et sunt og grønt omdømme. I Norge har blant annet små poser med gulrøtter blitt lansert som en substitutt for pommes frittes. Dessuten satses det på salatmenyer i ulike varianter.

Beslutningen ble offentliggjort tirsdag, etter at både McDonalds og konkurrentene har fått merke den økte fokusen i samfunnet i forhold til overvekt og et sunnere kosthold.

En domstol i New York avviste nylig to søksmål, der McDonalds ble beskyldt for å holde tilbake opplysninger rundt helserisikoen ved å spise hamburgere og pommes frittes. Blant annet anklaget en overvektig person hamburgerkjeden for å ha gjort han avhengig av usunn mat.

I tillegg har dokumentaren "Supersize me", der filmskaperen Morgan Spurlocks eksperimenterte med å spise kun McDonalds-mat i en måned, snart premiere på kino.

En talsperson for McDonalds avviser imidlertid at avskjeden med de ekstra store menyene ikke har noe med dokumentaren å gjøre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere