RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mindre pensjon til Storebrand-sjef

Mens andre toppsjefer går en alderdom med solid pensjon i møte, må administrerende direktør Idar Kreutzer i Storebrand regne med et kraftig pensjonskutt dersom han slutter før han fyller 65 år.

Kreutzer har i dag en årslønn på 3,1 millioner kroner. I tillegg kommer eventuelle bonuser. Slutter han i jobben som Storebrand-sjef før pensjonsalder, får han bare med seg en brøkdel av dette, skriver Dagens Næringsliv.

Årsaken er at Kreutzer er medlem i Storebrand ordinære pensjonsordning. Opptjeningen er i ordningen begrenset til 12 ganger av Folketrygdens grunnbeløp. Det utgjør for tiden 705.000 kroner.

På toppen av dette har Kreutzer en garanti på to årslønninger.

Informasjonsdirektør Egil Thompson opplyser at grensen på 12 G gjelder også for andre ledere og høytlønte i selskapet. Unntaket er Storebrand-sjef Per Kumle og avtroppende kapitalforvaltning-sjef Allan Åkerstedt, som har egne ordninger.

Det skal ha vært diskusjoner internt i Storebrand for å få fjernet taket på 12 G, men foreløpig har det ikke kommet noe ut av dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere