RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mindre støtte til avisene

I revidert nasjonalbudsjett foreslår kulturminister Valgerd Svarstad Haugland (KrF) store omprioriteringer på sitt fagområde. Blant annet foreslås det et kutt i pressestøtten.

Produksjonstilskuddet til avisene foreslås redusert med 11,8 millioner kroner. Det betyr at alle avisene som får støtte for inneværende år, vil få mindre støtte.

Også i fjor ble pressestøtten kuttet i revidert nasjonalbudsjett. Den gang ble produksjonsstøtten kuttet med 6,4 millioner kroner.

- Resultatene for 2003 til de tilskuddsberettigede avisene viser at flere aviser har et positivt resultat etter pressestøtten, påpeker regjeringen.

Den varsler at endringer i regelverket for ordningen vil bli vurdert i forbindelse med budsjettforslaget for neste år, som legges fram til høsten.

Midlene til Norsk Filmfond foreslås redusert med 7,5 millioner kroner som ledd i omprioriteringene i revidert nasjonalbudsjett.

Det foreslås også å redusere midler til presteskapet med 725. 000 kroner som følge av at prøving av ekteskapsvilkår er overført til folkeregistrene.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere