RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mindre syke - fem milliarder spart

Foto: Helle Frost
Sist oppdatert:
Arbeidsminister Anniken Huitfeldt jubler over nye tall for sykefravær.

Regjeringen har fem milliarder kroner mer å rutte med i år fordi sykefraværet i fjor var lavere enn forventet. Det kommer fram i revidert budsjett som legges fram tirsdag, skriver NTB.

Utbetalinger til sykepenger går ned med 550 millioner kroner fordi vi var friskere i fjor enn regjeringen antok da statsbudsjettet ble laget. Dermed startet året med færre sykmeldte og lavere utgifter enn beregnet.

Det fører igjen til at arbeidsavklaringspenger reduseres med 1,4 milliarder kroner og utbetalinger til uføre med nær 1 milliard kroner.

– Dette viser hvor viktig det er å holde sykefraværet nede. Det er også et resultat av et godt arbeidsmarked og at arbeidslinja fungerer, sier arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) til NTB.

I revidert legges det også opp til at det skal utbetales 1,3 milliarder kroner mindre i dagpenger i løpet av året enn tidligere antatt.

På toppen av det hele velger flere å jobbe lenger før de pensjonerer seg, noe som utgjør nesten 1 milliard kroner i spart alderspensjon.

– Myten er at fordi systemet er så godt, velger mange å gå på Nav fremfor å jobbe. Vi ser her at det er stikk motsatt, sier Huitfeldt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere