RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst tillit til kraftbransjen

Strømprodusentene kommer dårligst ut i en undersøkelse fra Forbrukerrådet om hvilken bransje nordmenn har mest tillit til.

Undersøkelsen, som kartlegger folks holdninger til de fleste bransjene her i landet, viser at hele 53 prosent mener forbrukernes interesser ikke blir ivaretatt av strømbransjen, skriver Forbruker-rapporten.

Forbrukerrådets direktør, Erik Lund-Isaksen, presenterte resultatene for strømprodusentene på en konferanse i regi av Norges vassdrags- og energidirektorat. Resten av undersøkelsen, som Markeds- og Mediainstituttet A/S (MMI) har utført på oppdrag fra Forbrukerrå det, vil bli lagt frem på Forbrukerrådets jubileumskonferanse neste uke.

Bare 16 prosent mener bransjen i stor grad ivaretar forbrukernes interesser. Strømprodusentene ender dermed i bunnen av listen.

- Det er liten tvil om at det er bransjens håndtering av kraftkrisen i vinter som her får sin dom av forbrukerne, kommenterer direktør Erik Dalen i MMI til Forbruker-rapporten.

Lund-Isaksen mener bransjen må bli flinkere til å sette fokus på forbrukerne og ikke bare fokuserer på finansielle hensyn. Han foreslo en ordning med et forbrukerpanel, som kan kommunisere med brukeren og kraftprodusentene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere