RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minutter igjen for Røkke

Sist oppdatert:
Orkla vil sende ut en melding om Kjell Inge Røkkes 600 millioner kroner-lån før børsen åpner klokken 10.00. Det er fortsatt uvisst om Norway Seafoods Holding har betalingen klar til det forfalte lånet.

TV 2 Nettavisen følger saken utover dagen. Se også TV 2s ekstrasending klokken 10.00.

Røkke har lagt lokk på alle som er knyttet til Aker-systemet. Ingen har ønsket å kommentere hvorvidt lånet på 600 millioner kroner ble betalt innen fristen ved midnatt tirsdag.

- Jeg har ingen kommentar, sier styremedlem i Aker RGI, Bjørn Flatgård, til TV 2 Nettavisen onsdag morgen.

Vil dere komme med mer informasjon i løpet av dagen?

- Det må vi nok regne med, sier en ordknapp Flatgård.

Orkla informerer
Informasjonssjef Ole Kristian Lunde i Orkla sa til TV 2-nyhetene ved halv åtte-tiden onsdag morgen at markedet vil få en melding før børsen åpner onsdag.

Lunde sa tirsdag kveld at selskapet fortsatt er avventende til hva som skjer i Røkke-systemet.

Hektisk møteaktivitet
Mens klokka tikket mot tidsfristen ved midnatt var det tirsdag kveld hektisk aktivitet i Aker RGIs hovedkvarter på Aker Brygge. Advokat Øivind Eriksen som er Kjell Inge Røkkes nære juridiske rådgiver, ankom i 22-tiden tirsdag. Han ble møtt av Frank O. Reite i konsernledelsen, melder NTB.

Men det var ikke et pip å høre fra ledelsen i Aker RGI om hvordan den har tenkt å betale 600 millioner kroner for å innfri lånet som tidligere Orkla-sjef Jens P. Heyerdahl ga sin allierte Kjell Inge Røkke da det blåste som verst for et par år siden.

Tause ledere
Nestleder i Aker RGI-styret, Bjørn Flatgård, tilbrakte kvelden hjemme, så noe formelt styremøte pågikk ikke i lokalene på Aker Brygge. Flatgård sier til NTB at det bare er konsernsjef Leif-Arne Langøy og styreleder Kjell Inge Røkke som skal uttale seg i denne saken.

Men de vil ikke si noe.

Betydelige konsekvenser
Hvis ikke de 600 millionene fra Røkke-selskapet Norway Seafoods Holding (NWSH) er blitt overført til Orklas konto i løpet av natten eller annen betalingsplan er lagt frem, kan det få betydelige konsekvenser.

Orkla har tidligere varslet at Røkke personlig hefter for pengene, men om kravet til Røkke vil komme via en konkurs i NWSH, er uklart. En konkurs vil trolig få alvorlige følger for de tett sammenvevde selskapene i Røkke-sfæren.

Flere medier melder imidlertid at finansieringen av de 600 millionene skal være i boks, og at de siste dagene har gått med til å blidgjøre andre kreditorer som har fryktet for penger de har til gode i Røkke-systemet.

Forventer beskjed
I børsmarkedet venter man spent på utfallet av låneoppgjøret med Orkla. Tilliten til at Røkke kommer opp med en løsning, er trolig likevel stor, og Røkke-selskapet Aker Kværner fortsatte tirsdag formiddag den positive børstrenden fra dagen før.

I løpet av dagen flatet det ut og aksjen sluttet på samme nivå som den startet, 96 kroner.

Pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs sier til NTB at markedet forventer å få beskjed om hva som skjer fra Orkla, uten at selskapet formelt er forpliktet til å sende noen børsmelding.

- Vaktbikkje
- De har jo selv karakterisert det som informasjonspliktig da de sendte ut meldingen om lånet i forrige uke og jeg regner med at det fortsatt gjelder når de eventuelt får en avklaring på situasjonen, sier Olsen.

Han understreker at Børsen ikke vil foreta seg noe i denne saken.

- Alt ansvar ligger på selskapene. Vi er en vaktbikkje, men vi har ikke noe behov for å bjeffe her, sier han.

Pressemelding kommer
Informasjonssjef Lunde i Orkla forsikrer at en pressemelding blir sendt ut, blant annet via børsens system. Og kommer pengene inn, markerer det slutten på Orklas forretninger med Røkke-selskapene.

- Lånet er den eneste forretningsmessige tilknytningen vi har for øyeblikket, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere