RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Misbruker informasjon om kraftmarkedet

Sist oppdatert:
Forbrukerrådet mener NVEs ukentlige informasjon om kraftmarkedet misbrukes av ulike aktører. Forbrukerne blir usikre av de mange medieutspillene.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) må gi ytterligere informasjon enn bare den ukentlige statistikken over magasinenes fyllingsgrad, skriver forbrukerportalen.no.

Forbrukerrådet er positiv til at NVE gir ukentlig informasjon om kraftmarkedet, men rådet synes ulike aktører i og i tilknytning til kraftmarkedet misbruker informasjonen.

- Opphissede medieutspill der kraftkrisen slås av eller på nærmest annenhver dag, skaper stor frustrasjon og usikkerhet for den enkelte forbruker. Da er det vanskelig å opptre rasjonelt i kraftmarkedet, sier direktør Erik Lund-Isaksen til forbrukerportalen.no.

Forbrukerrådet etterlyser i et brev til NVE mer informasjon, om for eksempel hva som er med og bestemmer prisen foruten bare fyllingsgraden. Dette kan bidra til å berolige forbrukerne, tror Lund-Isaksen.

Han mener NVE må gi objektiv informasjon og analyser, som en reaksjon på spekulative medieutspillene om utviklingen i kraftmarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere