RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Misfornøyd med 78 milliarder

Foto: Hansen, Alf Ove (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Kraftig fall i oljeproduksjonen bekymrer.

Oslo (ANB): I løpet av årets ni første måneder har staten fått overført 78 milliarder kroner fra olje- og gassproduksjonen. Petoro-sjefen er ikke fornøyd med det.

Det statlige aksjeselskapet Petoro forvalter Norges olje- og gassportefølje, og kunngjorde onsdag en rapport for de ni første månedene. Den viser at staten har fått overført 78,4 milliarder kroner, noe som 0,9 milliarder mer enn samme periode i fjor.

Likevel er sjefen ikke helt fornøyd.

- 78 milliarder kroner til staten er et meget stort beløp. Det kjennes derfor rart ikke å kunne si meg fullt ut tilfreds med resultatet til nå i 2010. Men bak tallene ligger fortsatt kraftig fall i oljeproduksjonen fra våre store modne felt og en utvikling i investeringene som viser at vi ikke makter å holde oppe den aktiviteten vi har planlagt. På den bakgrunnen er jeg ikke tilfreds med resultatet vi nå legger fram fra driften av statens olje- og gassportefølje, sier administrerende direktør i Petoro, Kjell Pedersen.

Det har vært flere omfattende vedlikeholdsstanser på feltene i år, men Pedersen er ikke altfor bekymret over planlagt kortsiktig redusert produksjon. Men han mener det er urovekkende at antall nye produksjonsbrønner på noen av de største oljefeltene er halvert over de siste åtte årene, og at andre investeringer og aktiviteter ikke følger oppsatt tidsplan.

- Dette får negative konsekvenser også for framtidig produksjon. Uten omstilling risikerer vi ikke bare å gå glipp av mulige tilleggsmengder, vi løper også en betydelig risiko for å tape oljereserver vi har tatt for gitt at vi skal utvinne, sier han. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere