RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Misliker lydbånd-maraton

Foto: Jan Christian Grandre
Sist oppdatert:
OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): Dommeren reagerer på at Trond Kristoffersens forsvarerteam vil bruke tre hele rettsdager på avspilling av lydbånd fra politiavhør av Kristoffersen.

Advokat Anders Brosveet ser det nødvendig at retten lytter atskillig mer til båndene, for å balansere inntrykket etter Økokrims utvalgte lydklipp.

Moderasjon, takk!

Dette fikk både førstestatsadvokat Morten Eriksen og dommer Torstein Hellesnes til å reagere.

- Jeg oppfordrer til moderasjon her for din klients skyld! Faren med lydbånd er at mye av innholdet går tapt for retten som ikke sitter med utskrifter foran seg, sa Torstein Hellesnes.

Tung læremåte

Han har tidligere påpekt at lydbåndene, som har varierende kvalitet, er en tung og krevende læremåte for rettens medlemmer.

Med lydbåndene vil advokat Anders Brosveet illustrere at hans klient i stor grad har lagt kortene på bordet, og fortjener tilståelsesrabatt når en eventuell straff skal utmåles.

Vil ikke forklare seg

Trond Kristoffersen føler seg nedbrutt og mener han ikke i stand til å avgi detaljert forklaring i saken, etter mange måneder i varetekt.

Kristoffersen sa seg torsdag likevel villig til å svare kort på Økokrims spørsmål om regnskapene i Finance Credit for 1998.

Det er disse regnskapene som danner grunnlaget for de gigantiske låneopptakene som de 11 bedrageripostene i tiltalen bygger på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere