RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mislykket kamp mot skjemavelde

Bygg, byråkrati
Bygg, byråkrati
Sist oppdatert:
Regjeringens kamp mot skjemavelde i næringslivet har floppet.

Det er konklusjonen i en rapport utarbeidet av Riksrevisjonen. Reduksjon i skjemavelde for næringslivet har blitt presentert som et viktig område for regjeringen, og spesielt Venstre som har hatt dette som kampsak i begge regjeringene partiet har deltatt i de siste årene.

Men resultatene imponerer ikke. Fra 1998 til våren 2004 ble den samlede skjemabelastningen for næringslivet redusert med 2,9 prosent, fremgår det av Riksrevisjonens rapport.

«Sentrale mål i arbeidet med å forenkle regelverket og redusere belastningen knyttet til utfylling og innsending av skjema for næringslivet er realisert i begrenset grad,» skriver Riksrevisjonen i en pressemelding.

Riksrevisjonen forklarer den beskjedne belastningsreduksjonen med at de etater som belaster mest, Skattedirektoratet og Toll- og avgiftsdirektoratet, har hatt en relativ liten belastningsreduksjon.

Antall sentrale forskrifter som i særlig grad er rettet mot næringslivet, har gått ned med 3,3 prosent i perioden 2002–2004. Denne reduksjonen motvirkes av at lengden på forskriftene har økt med 12,5 prosent i samme periode.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere