RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Møkk lei lave innskuddsrenter

Sist oppdatert:
Småsparere og småbedrifter er møkk lei av lave innskuddsrenter og bytter ut banksparing med kortsiktig forsikringssparing.

Garantert rente på tre prosent og kanskje mer i gode år har fått Storebrand-kunder i løpet av siste tolv måneder til å flytte fem-seks milliarder fra bankkonto til livkonto, eller individuelle kapitalforsikringer, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi regner med at dette i stor grad er midler som flyttes over fra baksparing til livkonto fordi bankrenten er lavere enn den garanterte renten på tre prosent, sier informasjonssjef Per Ivar Sandvik i Storebrand til DN.

Livkonto innebærer at midlene plasseres på samme måte som pensjonsforsikringer. Spareformen gir ingen skattefordeler og det er ingen bindingstid. Garantert rente er tre prosent. Håp om ekstra avkastning fra aksjer og eiendom er imidlertid det som virkelig lokker.

Storebrand Livsforsikring oppnådde en verdijustert avkastning på 3,2 prosent bare i første halvår i år. Ifjor ble avkastningen 8,8 prosent på årsbasis. Gebyrer og provisjoner trekker avkastningen ned.

Storebrand Livkonto har minstebeløp på 100.000 kroner, etableringsgebyr på 490 kroner og tar i tillegg årlig forvaltningsgebyr på to prosent opp til sparebeløp på 50.000 kroner, deretter én prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere