RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mobilen avverger farer

Mobiltelefonen har avverget en faretruende situasjon for en av tre nordmenn, og nesten like mange har savnet mobilen i en slik situasjon.

Hele ni av ti opplever økt trygghet når de nærmeste er tilgjengelig på mobil utenfor hjemmet. Dette viser en ny mobilbrukerundersøkelse fra NetCom.

Avverger farlige situasjoner
43 prosent av dem under 30 år sier at mobiltelefonen har avverget en faretruende situasjon. Og det er nettopp denne aldersgruppen som oftest har savnet mobilen når uhellet har vært ute.

- Å avverge farer handler ofte om å ha tilgang til umiddelbar bistand, enten fra politi, lege eller brannvesen, men også fra venner eller familie. De gangene jeg selv beveger meg i mørke og folketomme områder, hender det jeg snakker med noen fordi det gir en følelse av trygghet, sier kommunikasjonssjef i NetCom, Guri Wormdahl.

Hun viser også til at responstiden fra en ulykke inntreffer og til sykebil er tilkalt, har falt etter at mobiltelefonen ble allemannseie.

Gir familien økt trygghet
Mer enn ni av ti personer oppgir at de føler økt trygghet når de nærmeste har med seg mobiltelefon når de er borte fra hjemmet.

- Vanligvis tenker man at mobiltelefonen gir en trygghet for den som er ute av hjemmet. Men minst like viktig er det for dem som er hjemme og venter. Det er mange bekymrede mødre og fedre som holder kontakten med barna via korte samtaler eller en sms når de håpefulle for eksempel er på reisefot, sier Wormdahl.

Falsk trygghet?
Samtidig som mange opplever at mobilen gir økt trygghet, opplever også halvparten av de som er med i undersøkelsen at mobilen kan gi falsk trygghet.

- En mobiltelefon i områder uten dekning eller med flatt batteri, gir ingen trygghet. Det er derfor viktig at man ikke stoler blindt på at man er tilgjengelig så lenge man har en mobil. Bruk gjerne mobiltelefonen til å ha kontakt med barna, men sørg likevel for at du vet hvor ungene dine befinner seg, avslutter hun.

Undersøkelsen er landsrepresentativ og er gjennomført av Perduco for NetCom i mai/juni blant 1900 privatpersoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere